Delavnica o soNaravnem življenju in predstavitev knjige VSEENO. VSE je ENO

03.02.2024, Hiša trentarskih vodnikov ob 19.00

Aleksandru Batiču so bili v zibko položeni nemiren duh, odprto srce, želja po razumevanju sveta: kdo smo, od kod prihajmo, kam gremo? Odgovore išče v naravi, s katero je tesno povezan, in v odnosu primorskih ''starovercev'' do nje. Otroštvo je preživel v Vipavski dolini in Novi Gorici. Zdaj živi v Kopru, raziskuje po vsem svetu.

 

Avtor bo najprej predstavil izhodišča in primere dobrih praks soNaravnega življenja na podeželju, v drugem delu še knjigo VSEENO. Vse je ENO. Knjiga je zakladnica razmišljanj, staroverskih modrosti in odlična popotnica v svet zavedanja. Diplomirani ekonomist iz mednarodnega poslovanja in financ, nekoč uspešen borzni vlagatelj je spoznal, da je v življenju še kaj več od pehanja za dobičkom, Kot pravi, mora biti podjetništvo usmerjeno v človeka, povezano z okoljem in trajnostno. Zato je ustanovil organizacijo INTERSO Koper, ki ozavešča o sodelovanju, osebni in kolektivni odgovornosti, integraciji ekonomije, razvoja, okolja in človeka. V sodelovanju s šolami in gospodarstvom razvija prijazne in trajnostne pristope. Je embasador Evropske mreže ekoloških naselij, ki izpostavlja sonaraven način življenja, razvoja, gradnje, bivanja in energije.

 

Delavnica in kasneje pogovor ponujata odlično priložnost za razmislek o tem kako sonaravno, soodločajoče in vzdržno živimo v naši skupnosti.