Informacijsko središče TNP

Dom Trenta na Logu v Trenti

Informacijsko središče Triglavskega narodnega parka v Trenti je odprto:

 

* do 26. aprila ob delavnikih od ponedeljka do petka od 10.00 do 14.00,

 

* od 27. aprila do 31. oktobra: vsak dan od 10.00 - 18.00,

 

 

Napovedane skupine lahko informacijsko središče obiščejo kadarkoli.

 

Skupinam vodniki predstavijo muzej v slovenščini, angleščini, nemščini in italijanščini.

Dom Trenta je posebej urejen za obisk invalidov: dostopne rampe, osebno dvigalo, posebne sanitarije.

V Domu Trenta so predstavljene naravne posebnosti edinega narodnega parka v Sloveniji ter bogata etnološka dediščina doline Trenta. Občasno obiskovalce pričakajo tudi priložnostne razstave. Posebnost muzeja je video instalacija Andreja Zdraviča: Skrivnosti Soče - Časovno obzorje. Od leta 2011 je v muzeju prisotna tudi instalacija Gozd - Časovni triptih.

 

Posebej usposobljeni vodniki Triglavskega narodnega parka vas lahko popeljejo na različno zahtevne poldnevne, enodnevne in večdnevne ture po dolini ali v okoliške gore. V zgornjem delu reke Soče, od njenega izvira do Doma Trenta so številne naravne znamenitosti in kulturni spomeniki, ki zaznamujejo podobo doline. Najlažje si jih obiskovalec ogleda z lahkim sprehodom po Soški poti. Vsak četrtek v juliju avgustu, je organizirano strokovno vodenje z začetkom ob 9.00 uri pri koči pri izviru Soče. Vodenje traja 4- 5 ur in vključuje ogled Informacijskega središča TNP Na Logu v Trenti.

 

Dom Trenta je središče kulturnega in drugega družabnega življenja v dolini, kjer se odvijajo različni dogodki (koncerti, gledališke in lutkovne predstave, razstave, itd.). Prostori (večnamenska dvorana za 100 ljudi, multivizijska dvorana za 70 ljudi, dve sobi za 25 ljudi) nudijo možnost organizacije različnih seminarjev ter poslovnih in strokovnih srečanj.

 

Informacijsko središče Triglavskega narodnega parka »Dom Trenta« na Logu v Trenti

T: + 386 (0) 5 388 93 88

M: + 386 (0) 41 759 089

e-pošta: dom-tnp.trenta@tnp.gov.si