jubilejni koncert Moški pevski zbor ''Triglav Trenta''

04.02.2023, Dom Trenta ob 19.00

 

Moški pevski zbor Triglav Trenta je začel z delovanjem leta 1972 in neprekinjeno deluje že 50 let. Njegov ustanovitelj je bil pokojni profesor in skladatelj Dane Škerl, ki je zbor vodil prvih 30 let. Leta 2002 je krmilo zbora uspešno prevzel Zdravko Kravanja.

 

Zbor, v katerem trenutno prepeva 11 članov, najraje zapoje in neguje tradicijo narodnih pesmi. V zadnjih letih odločilno vlogo pri nadaljevanju tradicije zbora in kvaliteti petja poleg Trentarjev prispevajo pevci iz Bovca in bližnje okolice. Na vajah se zbirajo v Podružnični šoli Soča.

 

Zbor se udeležuje tradicionalnih prireditev, Revije Primorska poje in občasno Revije pevskih zborov Zgornjega Posočja.

 

Zbor je v letu 2017 praznoval 45-letnico svojega delovanja. Ob tem so pevci sestavili bogat program in ga predstavili na slavnostnem koncertu v Domu Trenta. V okviru koncerta so bila s strani JSKD podeljena Gallusova priznanja zaslužnim pevcem za njihovo dolgoletno udejstvovanje na področju ljubiteljske pevske kulture.

 

Demografska slika, ki se v Trenti zadnja leta žal slabša, vpliva tudi na sestavo in delovanje pevskega zbora. Kljub temu so pevci, ki predstavljajo jedro zbora, trdno odločeni, da nadaljujejo s svojim ustvarjanjem. Posebej se veselijo, da se znova predstavijo v soboto, 4.2.2023, ko bodo praznovali 50-letnico delovanja.